I Fred och Endräkt

Aktuellt

Kärälsklige systrar och bröder!

 

Årets Papegojskjutning, som hölls på Köpingsbergs Vingård, är avgjord och vi har fått nya majestäter. Hanna Hedlund vann överlägset damklassen redan i grundomgången och kunde koras till Fågeldrottning. Bland herrarna var konkurrensen jämnare och först efter en finalomgång stod Tommy Ottergren-Ståhl som segrare och därmed årets Fågelkung. De båda majestäterna hyllades med jubel och vars en flaska vin från Köpingsbergs Vingård. Vid kommande årshögtid, den 11 januari 2020, kommer de som ceremonielet föreskriver, att iklädas sina regalier.

 

Sedan skjutningarna var avgjorda hade Carl-Otto Ottergren en mycket uppskattad visning sin spännande verksamhet på vingården för deltagarna.

 

I år hade gillet ett kärt besök från syskongillet Ringsted på Själland. Våra danska vänner hade före sitt deltagande i papegojskjutningen gjort ett besök i Gamla Rådhuset och tittat på vackra Knutssalen samt gjort ett besök Mariakyrkan. Därefter fick de en guidad tur i Ystads stadskärna.

 

Vi som deltog i Papegojskjutningen fick, trots ett mycket växlande sommarväder med flera regnskurar, en trevlig eftermiddag tillsammans i angenäm gillesgemenskap.S:t Knuts Gille i Ystad