Bröder och systrar i S:t Knuts Gille i Ystad

Äntligen har vi kunnat gå in i en höst utan att behöva uppehålla oss vid pandemin och eventuella inskränkningar vid olika tillställningar. Självklart finns det mycket oro hos människor idag både med ett krig i vårt närområde och en hotande energikris runt hörnet.


När livet ser ut så behöver vi olika motvikter som kan ge oss ny glädje i vardagen. För många av oss kan det vara att få samlas i Knutsgillet och för en dag eller kväll inneslutas i värme och gemenskap. Helt enkelt ha en fest tillsammans.


När sommaren började lida mot sitt slut samlades vi för den årliga papegojskjutningen. Detta år var vi på Högestad där VD Christian Negendanck tog emot oss. På ett inspirerande sätt berättade han om Högestad och dess verksamhet.

Dagens höjdpunkt var ändå vår papegojskjutning. Många spände bågen och prövade lyckan men segrande fågeldrottning var även detta år Marie Månsson, är hon oslagbar månne? Fågelkung i år blev Mats Hedlund som efter en rafflande final stod kvar som ensam segrare.

Vi hyllar de båda och återkommer vid årshögtiden till dem.


Inbjudan till årshögtiden 14 januari 2023

Årshögtiden äger rum i Knutssalen på Gamla Rådhuset lördagen den 14 januari 2023 kl.17.00 med samling till musik från kl.16.30.

Det blir reception, utdelning av guldduvor och 25-års tecken, kröning av fågeldrottning och fågelkung samt parentation. Vid parentationen får ingen bortgången gillesmedlem glömmas. Vi ber därför anhöriga till under året bortgången medlem att meddela sekreteraren, Helén Larsson, om detta.

Högtidsfesten äger rum på Hotel Fritiden i Ystad.


Menyn blir följande:

Lättrökt röding med dillkräm, flädergelé, inkokt gulbeta, kålrabbi & pepparrotsgrädde.

Sotad och hasselnötsbakad hjort samt rotselleri fylld med rökt rilette, rotselleri, gräddglaserad svamp, lingon, vinägersky & potatisterrine.

Glassbomb S:t Knut med smak av Choklad, vanilj & pistage

Viner


Efter middagen följer dans. Klädsel: civil högtidsdräkt eller uniform.


Anmälan om deltagande görs genom att sätta in 1100 kronor på gillets bankgirokonto 5084–2020 senast den 27 december 2022. Glöm ej att skriva på talongen vem eller vilka anmälan avser. Bröder och systrar som betalt och låtit pengarna vara innestående ifrån 2021 ombedes anmäla sig via mail till gillets skattmästare Ulrika Guldstrand, skattmastare@knutsgilletiystad.se


Bröder och systrar som inträdde i gillet 1971-73 och därför är berättigade till guldduvan 2023 och som avser att deltaga i årshögtiden, ombeds att skriva eller ringa till åldermannen senast den 17 december 2022.

Carl-Peter Hellberg, Kristianstadsvägen 18 B, 27133 Ystad.                                                            E-post: carlpeter.hellberg@gmail.com  tel.nr 072 192 21 32.

Guldduvan utdelas utan kostnad som ett lån från gillet.

Bröder och systrar, som inträdde i gillet 1996-98 och därför är berättigade till 25-års tecken 2023 och som avser att deltaga i årshögtiden, ombeds att ringa eller skriva till sekreteraren senast den 17 december 2022.

Helén Larsson, sekreterare@knutsgilletiystad.se alternativt tel.nr 0709 292869.

25-års tecken kostar 500 kr och betalas samtidigt som avgiften till festen.


Anmälan av recipiender görs till gillets sekreterare och genom att betala in en avgift på 500 kronor tillsammans med avgiften till festen.

Gillets råd ser fram emot att få möta er medlemmar i olika sammanhang framöver. Gå gärna in på vår hemsida www.knutsgilletiystad.se för att hålla er uppdaterade. Anmäl adressändring till vår sekreterare så att ni nås av våra utskick.

GDPR

Med anledning av dataskyddslagen vill vi meddela att vi registrerar uppgifter om namn, adress och personnummer för att kunna sköta gillets administration. Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje man.

 

                                                                 Med Knutsbroderliga hälsningar

                                                                                       Ålderman och Råd